КриміналПолітика

Депутат міськради підозру про корупцію від ГПУ назвав “провокацією”

Генпрокуратура та СБУ рік “вели” імовірних хабарників-депутатів міської ради Кропивницького.

9 серпня на офіційному сайті ГУНП у Кіровоградській області з’явилася інформація про те, що двом депутатам міської ради міста Кропивницького вже повідомлено про підозру в корупційних діях, що передбачено частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За інсайдерською інформацією, йдеться про депутата міськради від фракції “Наш край” Вадима Дригу та його колегу від іншої партії. Відповідно до отриманих даних, секретар земельної комісії в міській раді Вадим Дрига, за пособництва іншого депутата (який не входить до складу земельної комісії), отримав від третьої особи хабар у розмірі 1000 доларів США за “вирішення земельного питання”.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Будучи секретарем постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища, Вадим Дрига прийняв вказану неправомірну вигоду за включення на розгляд сесії міськради заяви про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою на земельну ділянку, розташовану на вулиці Добровольського 15-А.

Додамо, що перед тим питання було погоджено на земельній комісії, про що свідчать дані протоколу засідання від 20 вересня 2017 року:

Відтак, депутат Дрига мав у подальшому сприяти в прийнятті позитивного рішення на сесії міської ради, тим самим лобіюючи надання дозволу на розроблення технічної документації на зазначену земельну ділянку для розміщення на ній торгового павільйону.

Відомо, що Генеральна прокуратура та СБУ протягом року документували й встановлювали деталі справи. Варто відзначити, що за дії, імовірно вчинені депутатом міськради Вадимом Дригою, посадовцю, згідно інкримінованої статті, буде загрожувати штраф від 17 000 грн. до 25 500 грн., або арешт від 3-х до 6-ти місяців, або позбавлення волі від 2-х до 4-х років (малоймовірно). Заборона обіймати посади до 3-х років може бути встановлена додатково.

В той же час, колеги із видання “Без купюр” поцікавилися у самого Вадима Дриги, як він розцінює інкриміновану йому підозру. Депутат відповів наступним чином:

“На мою думку, це провокація”, – заявив депутат. – “Більш предметно я не можу нічого коментувати, оскільки ні я ні мої адвокати ще не ознайомилися з матеріалами справи. Впевнений, це моя позиція була і є, що це провокація. Тим більше, я за нього, якщо мова про сесійне рішення, не голосував. Можна роздрукувати протокол голосувань”.

За що саме не голосував, депутат говорити відмовився.

“Як людина, яка вже багато років займається політикою, тим більше є головою депутатської фракції, не виключаю, що саме політична діяльність стала причиною провокації проти мене з метою дискредитації”,  – запевняє Вадим Дрига.

Проте, кому це потрібно, сказати не зміг.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *