Політика

Начальник патрульної поліції Кропивницького прокоментував ситуацію смерті водія під час затримання

Сьогодні, 17 липня, начальник патрульної поліції Антон Цюцюра провів прес-конференцію щодо загибелі  водія під час затримання його патрульними.

Нагадаємо, вчора, 16 липня працівники патрульної поліції зупинили автомобіль ВАЗ-2104 за порушення правил дорожнього руху. За кермом автомобіля перебував 51-річний кропивничанин. Після спілкування з працівниками поліції та застосуванням останніми спецзасобів чоловік помер.

“Під час зупинки водій всіляко намагався уникнули спілкування з патрульними, намагався піти з місця події. На неодноразові попередження патрульних, що може відбутися затримання і доставлення до кропивницького відділу поліції для встановлення особи – не реагував. Пояснював свою поведінку тим, що документи підвезуть родичі. Під час того, як приїхали на місце події його родичі, водій почав поводити себе агресивно. Внаслідок чого сталася сутичка, були нанесені тілесні ушкодження трьом патрульним. Патрульні поліцейські були змушенні застосувати фізичну силу.

За словами Антона Цюцюри, наявне повне відео з першої зупинки транспортного засобу і закінчуючи приїздом на місце події слідчо-оперативної групи.

“Це відео було вилучене слідчими органами, без втрачання хронології, тобто жодної хвилини не втрачено і зараз знаходиться в слідчих органах на вивчення”, – зазначив Антон Цюцюра.

Депaртaмент пaтрульнoї пoліції призначив службoве рoзслідувaння. Зa цим фaктoм інфoрмaцію внесенo дo Єдинoгo реєстру дoсудoвих рoзслідувaнь.

Він додав, що на даний час вже був ростин особи і причино-наслідкового зв’язку між діями патрульних і настанням смерті не встановлено
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *