Політика

Грабенко виграв суд проти Райковича за незаконне звільнення: з міського бюджету Кропивницького стягнуть 380 тисяч компенсації

Кіровоградський окружний адмінсуд 15 липня частково задовольнив адміністративний позов Олександра Грабенка, який працював заступником міського голови Кропивницького про поновлення на посаді.

Про це пише “Без купюр“, який має у розпорядженні рішення суду. 

6 листопада 2018 року депутати міськради підтримали подання очільника міста про звільнення Олександра Грабенка з посади заступника міського голови. Чиновник, як було озвучено під час сесійного засідання, втратив роботу через порушення законодавства під час укладання угод на оренду комунальної землі. Грабенко натомість пішов до суду, де позивався до міського голови Андрія Райковича, виконавчого комітету міської ради міста Кропивницького, міської ради міста Кропивницького.

У позовній заяві вимагалося визнання протиправними та скасування рішення, розпорядження, поновлення на посаді, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, визнання протиправними дій щодо його звільнення. За результатом судового розгляду суддя Андрій Сагун вирішив визнати протиправним та скасувати рішення міської ради міста Кропивницького №1930 від 6 листопада 2018 року про звільнення Грабенка. Також суд постановив поновити Грабенка на посаді заступника міського голови і виплатити йому понад 380 тис грн зарплатні за час вимушеного прогулу.

Це рішення направлено до негайного виконання. У решті позовних вимог було відмовлено. Рішення може бути оскаржене у визначені законодавством строк.

Грабенко у своїх позовних вимогах просив суд визнати протиправним розпорядження Райковича про функціональний розподіл обов’язків, який, вочевидь, ускладнює його повернення у крісло саме «земельного» зама. Втім, як ідеться у рішення суду, в цій частині позовних вимог йому було відмовлено.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *