Політика

Куди саме витратять додаткові 12 мільйонів на арку в Кропивницькому

Вчора, 20 серпня, у сесійній залі міський голова Андрій Райкович повідомив, що на об’єкт “Арка” у Кропивницькому потрібно спрямувати додатково ще 12 мільйонів гривень. Це, за його словами, пов’язано із непередбачуваними роботами. 

“Це нормальна практика на будівельному майданчику, таким чином досягається необхідний рівень безпеки, здійснюється прив’язка до нових умов, що виникають в ході реконструкції“, пишуть на сайті міської ради.

– Наприклад, коли зняли грунт для будівництва каналізаційного колектора, виявилось, що під ним знаходиться міцний фундамент, збудований десятки років тому, – говорить директор підприємства. – Цього не могли передбачити проектанти. Аби його демонтувати, довелось задіяти важку техніку, а це додаткові витрати, які  не були включені до кошторису робіт.

Стан насипу з боку заводу «Гідросила» теж вимагає будівництва ще однієї підпорної стіни – це вже питання безпеки руху.

Будівельники свою справу виконують, але для забезпечення необхідного темпу виконання робіт на цьому важливому для міста об’єкті, необхідно відкоригувати фінансування проекту та передбачити додаткових 12 мільйонів гривень на його завершення.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *