Суспільство

“Українка – у кожній із нас”: кропивничанок закликають долучитися до відзначення дня народження Лесі Українки

Кропивничанок закликають долучитися до відзначення дня народження Лесі Українки. У суботу, 25 лютого, виповнюється 152 роки від дня народження української поетеси, драматурга і громадської діячки, класика української літератури, великої доньки свого народу – Лесі Українки.
 
На відзначення цієї визначної дати у Кропивницькому впродовж двох днів, 24 та 25 лютого, триватиме акція “Українка – у кожній з нас”.
 
Образ Лесі Українки – не про “слабосилу, хвору дівчину”. Життя Лесі Українки – це історія успіху за, здавалося б, несприятливих обставин. Це невтомна праця та вміння досягати поставленої мети. Хто має сильне бажання – просто робить свою справу.
 
Попри війну, сльози, переживання за тих, хто на фронті, українська жінка сьогодні лишається захисницею, символом щастя і незламності. Як Леся Українка!
 
“А в серці тільки ти,
Єдиний мій, коханий рідний краю!”
 
Тож закликаємо усіх кропивничанок доєднатися до ініціативи: одягти національне вбрання і на телефон прочитати улюблені поезії незламної Лесі та викласти власні відео (Reels) у соціальних мережах (Facebook, Instagram, Tik Tok) із хештегом #Українка_у_кожній_із_нас.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *