Суспільство

Довідку з Державного реєстру речових прав можна знову отримати онлайн

Послуга з онлайн-отримання довідки з ДРРП – одна з найпопулярніших послуг на порталі електроних сервісів Міністерства юстиції України.
 
У грудні 2021 року вона була запущена ще й на порталі Дія. Однак, з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну цю онлайн-послугу довелося призупинити, адже було обмежено доступ до державних реєстрів з міркувань безпеки.
 
Нині ж фахівцями державного підприємства “Національні інформаційні системи” відновлено ✔️ можливість отримати довідку на нерухоме майно онлайн.
Щоб скористатися цією послугою необхідно перейти на портал електроних сервісів Міністерства юстиції України за цим посиланням:
 
 
Довідка необхідна для перевірки права на житло чи земельну ділянку 🏡, власників та співвласників, наявності вашого майна в реєстрах. В нинішніх же умовах, окрім інших життєвих ситуацій, довідка може знадобитися для подальшої оцінки та відшкодування пошкодженого чи знищеного майна через російську агресію.
 
Довідка щодо об’єкта нерухомого майна містить інформацію з чотирьох основних реєстрів:
 
✅ Державний реєстр речових прав на нерухоме майно
✅ Реєстр прав власності на нерухоме майно
✅ Державний реєстр Іпотек
✅ Єдиний реєстр заборон відчуження об’єктів нерухомого майна.
 
Отримати довідку з Державного реєстру речових прав можна також на порталі Дія за посиланням:
 
Щоб отримати послугу, необхідно:
➡️ авторизуватися в особистому кабінеті на порталі Дія за допомогою електронного підпису;
➡️ вибрати послугу “Надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно”;
➡️ заповнити онлайн-форму із зазначенням критерію пошуку – прізвище та ім’я, серія і номер паспорта, адреса майна, реєстраційний номер, за яким бажаєте отримати відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;
➡️ оплатити адміністративний збір – 30 грн.
 
Запит опрацьовується ⏳️ усього за 3-5 секунд – і довідка одразу доступна в розділі «Замовлені документи» на порталі Дія.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *