Суспільство

На Кіровоградщині з робочою поїздкою перебував міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

На Кіровоградщині очільник МОЗу відвідав низку лікувальних закладів області, зокрема Добровеличківську ЦРЛ, обласну лікарню, першу поліклініку в обласному центрі, онкологічний диспансер, обласний центр екстреної швидкої медичної допомоги.

Під час наради з начальником ОВА Андрієм Райковичем проаналізували роботу медичних закладів області в умовах воєнного стану. Віктор Ляшко акцентував на пріоритетах: виплаті заробітної плати, на максимально якісному наданні всього пакету медичних послуг, всебічній увазі до медиків – переселенців.

– Попри всі фінансові труднощі, провідні лікувальні заклади не зупиняються в розвитку, – зазначив Андрій Райкович. – Разом із тим, щоб завершити розпочаті до війни важливі проєкти, медицина області потребує певної державної підтримки. Це стосується встановлення ангіографа в приймальному відділенні обласної лікарні, завершення будівництва операційного блоку в ЛШМД, інфекційного відділення Олександрійської лікарні, придбання вартісного обладнання для онкодиспансеру.

Начальник ОВА попросив персональної підтримки міністра в реалізації цих проєктів. У контексті уваги до медиків – переселенців Андрій Райкович зазначив, що в рамках діючої програми забезпеченням службовим житлом медиків тепер включені і родини лікарів ВПО. І такі приклади, зокрема, вже реалізовані в Кропивницькому.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *