Суспільство

Кропивничани отримають необхідну матеріальну допомогу, а гуртожиток по Університетському, 21 обстежуватиме робоча група

Вчора, 26 квітня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кропивницької міської ради під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки.

Цього дня виконком вніс актуальні зміни до галузевих програм: програми профілактики та протидії злочинності «Безпечне місто» на 2021 – 2023 роки та програми запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків  на 2022 – 2024 роки, погодив доповнення  до переліку та обсягу закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення потреб Кропивницької міської територіальної громади у період воєнного стану, дозволив перерозподіл видатків по головному управлінню житлово-комунального господарства міської ради в межах загального обсягу бюджетних призначень на 2022 рік.

Члени виконкому також прийняли низку рішень  про виділення грошової допомоги кропивничанам з нагоди 77-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дня пам’яті жертв політичних репресій, що відзначаються 9 та 15 травня відповідно.

Як повідомила директорка департаменту соціальної політики міської ради Юлія Вовк, 83 учасники бойових дій Другої світової війни, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань отримають  грошову допомогу у розмірі 1,5 тисячі гривень на загальну суму 124,5 тисячі гривень.

Ще по 1,5 тисячі гривень отримають 9 реабілітованих та потерпілих від репресій кропивничан на загальну суму 13,5 тисячі гривень.

Разом з тим, виконавчий комітет вирішив надати одноразову адресну грошову допомогу особам з інвалідністю І та ІІ груп по зору для вирішення соціально – побутових питань. Всього це 103 особи, а загальна сума виділеної допомоги становить 247,2 тисячі гривень.  

Власним рішенням виконавчий комітет  під час сьогоднішнього засідання також затвердив склад робочої групи з обстеження гуртожитку по проспекту Університетському, яка має з’ясувати кількість житлових приміщень у будівлі, їхню належність та кількість приміщень загального користування. Підставою для прийняття такого рішення стала передача гуртожитку виконавчою службою до територіальної громади Кропивницького на виконання ухвали суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *