Суспільство

У Кропивницькому набули чинності нові ставки туристичного збору

Із 01 січня поточного року набули чинності нові  ставки туристичного збору на території Кропивницької міської територіальної громади, що були затвердженні рішенням Кропивницької міської ради від 08 липня 2021 року № 553 «Про встановлення ставок туристичного збору».

Про це повідомили в управлінні торгівлі та побутового обслуговування населення. Відповідно до прийнятого рішення, ставки збору для місць проживання однієї особи за одну добу тимчасового розміщення для внутрішнього туризму становлять 0,5% розміру мінімальної заробітної плати,  для в’їзного — 2%. Раніше ці цифри становили  0,1% та 1% відповідно. При цьому Податковим кодексом України дозволяється встановлювати туристичний збір на рівні 5%.

Начальниця управління торгівлі та побутового обслуговування населення Алла Козлова наголошує, що суб’єктам підприємницької діяльності, які надають послуги з тимчасового розміщення (проживання) відпочиваючих, необхідно укласти типовий договір про сплату туристичного збору з департаментом з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *