Суспільство

Начальника Льотної академії та керівника училища відсторонили від виконання обов’язків. У виші призначили службову перевірку

Начальника Льотної академії та директора Кіровоградського льотного училища у Кропивницькому відсторонили від виконання своїх обов’язків на зазначених посадах у зв’язку з можливим корупційним правопорушенням.

Про це інформує МОЄ МІСТО з посиланням на сайт вишу.

Зазначається, що керівництво НАУ рішуче засуджує можливі корупційні прояви посадовців та співпрацюватиме із правоохоронними органами для об’єктивного розслідування справи.

“Наказом ректора НАУ від 03.09.2021 року відсторонено від виконання обов’язків начальника Льотної академії НАУ Олександра Чумака на час проведення службового розслідування щодо вивчення фактів можливого корупційного правопорушення. Наказом в.о. начальника Льотної академії НАУ від 06.09.2021 року відсторонено від виконання обов’язків другу посадову особу, яка підозрюється у скоєнні посадового злочину – директора Кіровоградського льотного училища Карауша Олександра Юрійовича”, – ідеться на сайті Льотної академії.

Крім того, за наказом ректора НАУ Максима Луцького призначено службову перевірку діяльності посадових осіб льотної академії з питань дотримання антикорупційного законодавства, обліку та законності використання майна і бюджетних коштів та з інших питань.

Нагадаємо, начальника Льотної академії та керівника льотного училища 3 вересня затримали за підозрою у вимаганні 20 000 $ хабаря від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. Наступного дня начальника Льотної академії Олександра Чумака відпустили з зали суду через неправильно вручену підозру. Натомість Ленінським районним судом було прийнято рішення залишити під вартою на 60 діб з правом внесення застави 227 500 тисяч гривень керівника Льотної училища Олександра Карауша.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *