Суспільство

У Кропивницькому медпрацівник з поліклініки перебуває на обсервації, а колективу видали дві маски на три тижні

У кропивницькій Поліклініці №5 (КНП “Поліклінічне об’єднання”, Поліклінічне відділення № 5), що розташовується на вулиці Попова, медпрацівникам видали дві одноразові маски на три тижні. Разом з тим, лаборант, який працює у вказаному закладі, перебуває на обсервації. Він контактував із інфікованим на COVID-19. Лише сьогодні “після великого скандалу” медики отримали нові захисні засоби.

Про це повідомила медична сестра Лідія Мартиненко, ідеться на сайті “Прожектор“, інформує “Моє Місто“.

«Довели до відчаю. Треба за свій рахунок купувати захисні засоби. У нас вже один підтверджений випадок – лаборант сидить на обсервації. Мабуть, і наступні підуть. Захисні засоби дали вчора двом лаборантам, які працюють у рентген-кабінеті після великого скандалу. Це захисний костюм невеликий і захисний екран. Всі решта – сидимо «відкриті». Дві одноразові маски були ще на початку березня, коли оголосили карантин”.

За словами пані Лідії, багато медпрацівників ідуть у відпустки за власний рахунок.

“Ми нічого не говоримо. Але ж хворі ж ідуть до нас. А нам нічого не видали. До того ж, по цій “д…ій” програмі (прим. – другий етап медичної реформи) хворі з 1 квітня можуть записатися на прийом до вузького фахівця. А ми зовсім не захищені”.

Відомо також, що сьогодні медпрацівники Поліклініки №5 таки отримали індивідуальні захисні засоби (рукавиці, маски та ін).

Ми намагалися зв’язатися із завідувачем Поліклінічного відділення №5, але зробити цього телефоном не вдалося. Отримавши коментар керівництва, одразу його опублікуємо.

Зауважимо, що станом на восьме квітня, на Кіровоградщині на COVID-19 захворіли 27 медичних працівників.

А тим часом медична сестра із Кропивницького Лідія Мартиненко виклала на своїй персональній сторінці у мережі Facebook наступне звернення:

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *