Політика

Сумнівні документи, але три підряди на початку року: як кропивницька фірма-новачок отримала замовлення

За результатами відкритих торгів, проведених Прокуратурою Кіровоградської області по 5 лотах, кропивницьке ПП «Віс сек’юріті» отримало на початку року одразу три замовлення на охоронні послуги.

Про це повідомляє сайт “Блогери за добре врядування“.

Про це «БЛОГЕРАМ» стало відомо зі сторінки відповідної закупівлі в системі ProZorro.

Зокрема, прокуратура з підрядником підписала договори на охорону:

  1. Двох адмінбудівель прокуратури Кіровоградської області на суму 680,87 тисяч гривень;
  2. Двох адмінбудівель Кіровоградської місцевої прокуратури на суму 650,07 тисяч гривень;
  3. Приміщень Новоукраїнської місцевої прокуратури та її відділів у Бобринці, Вільшанці, Гайвороні, Голованівську, Добровеличківці, Новоархангельску та Благовіщенську на суму 2,71 мільйонів гривень.

Усі угоди датовані 11 лютим 2019 року. Свої послуги фірма надаватиме за ціною 43 гривні 78 копійок за годину по кожному з об’єктів.

Це перші замовлення, отримані фірмою через систему ProZorro. На момент оголошення прокуратурою відкритих торгів, 11 січня 2019 року, ПП «Віс сек’юріті» мала менше місяця досвіду роботи, адже зареєстрована була як юрособа лише 21 грудня 2018 року.

Старт для підприємства виявився вдалим, однак не цілком законним. Тендерною документацією замовника, а саме Додатком №1, задля підтвердження наявності досвіду виконання аналогічних договорів передбачалось подання учасниками «Завірених копій виконаних аналогічних договорів, або тих що перебувають у стані виконання які були укладені впродовж 2017-2018 років, не менше двох договорів». Враховуючи що в період можливого оскарження умов закупівлі ні ПП «Віс сек’юріті», ні інші учасники торгів не спробували запропонувати якісь зміни до тендерної документації, законодавчо вважається, що учасники апріорі з ними погодились.

Водночас у своїй тендерній документації ПП «Віс сек’юріті» подало Довідку про наявність документального підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів, в якій вказало, що вважає вимогу наявності досвіду роботи саме в 2017-2018 роках дискримінаційною вимогою, а отже ігнорує її – і надає копії аналогічних договорів, які були підписані підприємством вже у 2019 році.

Подібна Довідка та надані копії договорів суперечать вимогам тендерної документації, тож відповідно до статті 30 Закону України “Про публічні закупівлі” Замовник був зобов’язаний відхилити пропозицію такого Учасника і приступити до розгляду наступної пропозиції, яка вважається найбільш економічно вигідною.

Однак всупереч чинному законодавства прокуратура погодилась на аргументи ПП «Віс сек’юріті» та підписала з підприємством три договори.

З метою перевірки законності дій тендерного комітету Прокуратури Кіровоградської області активісти Центру медіарозслідувань «Прозоро» вже звернулись до Східного офісу Держаудитслужби з проханням провести моніторинг даної закупівлі.

Єдиним власником, а заодно й керівником ПП «Віс сек’юріті» є кропивничанин Сергій Гутцул. Крім власне діяльності охоронних служб під час реєстрації засновник вказав видами діяльності підприємства електромонтажні роботи, діяльність у сфері права і загальне прибирання будинків.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *