Політика

Кропивницький: з ремонтом дороги на Ковалівці знову доведеться зачекати

Тема ремонту доріг у Кропивницькою є актуальною завжди: дане питання обговорюється на кожній апаратній нараді міського голови та на профільних комісіях, зокрема, планово-бюджетній.

Так, в цьому році, з-поміж низки інших об’єктів, заплановано здійснення капітального ремонту внутрішньоквартального проїзду на Ковалівці (від будинку по вул. Вокзальна, 22 до ГРП повз ДНЗ “Вишенка”).

Очікувана вартість – 2 294 234 гривень.

З метою пошуку підрядної організації, управлінням ЖКГ у міській раді було оголошено відповідний тендер. Між собою змагалися дві компанії: ТОВ “АГ КАПІТАЛ ГРУП” і ТОВ “АРАКА”. Перша фірма запропонувала надати свої послуги на майже 300 тисяч гривень дешевше, від оголошеної суми (2 020 032 гривень), але отримала відмову через відсутність підтверджуючих документів на поставку основних дорожніх матеріалів. Принаймні, так звучить офіційна аргументація Тендерного комітету. Відповідна інформація міститься на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Друга компанія (ТОВ “АРАКА”) виконати роботи на суму в 2 277 768 гривень, проте не змогла надати право власності на робочу техніку. Відтак, пропозицію відхилили і торги не відбулися взагалі. Це означає, що  зі здійсненням ремонту внутрішньоквартальної дороги на Ковалівці доведеться почекати, поки не запуститься повторна процедура з пошуку підрядних організацій.

Нагадаємо, депутати на планово-бюджетній комісії вже висловлювали невдоволення темпами виконання робіт у обласному центрі. Член цієї комісії, депутат міськради Олександр Цертій анонсував, що вимагатиме від управління ЖКГ відкритого і розширеного звіту за перше півріччя. А вчора, 13 травня, на апаратній нараді міський голова Андрій Райкович також наголошував на необхідності проведення ремонтів доріг у Кропивницькому по вулиці Вокзальній, Балашівки, Комарова, Куропятникова тощо.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *