Суспільство

30 дітей евакуювали з приміщення дитсадка в Кропивницькому

30 дітей евакуювали з приміщення дитячого садка «Краплинка» у Кропивницькому за три з половиною хвилини. Так відпрацьовували дії на випадок пожежі – розповіла Суспільному керівниця Анна Боунегру.

За легендою, пожежа сталася на другому поверсі. Сімох дітей вивели з приміщення двоє виховательок, 23 дитини гралися у дворі.

Працівники дитсадка пройшли навчання з пожежної безпеки, говорить виконувачка обов’язків директора Анна Боунегру:

“Вихователі кажуть дітям, що ми граємо в пожежу. Якщо діти знаходяться на майданчиках, помічники вихователів, почувши звуковий сигнал беруть журнал, у якому відмічається кількість дітей, беруть прапорці і виводять дітей за межі навчального закладу”.

Порушень під час перевірки у цьому садку не виявили – розповіла інспекторка відділу управління з надзвичайних ситуацій в області Ірина Пересунько.

“На кожному поверсі повинно бути два вогнегасники. У даному закладі норма витримана. Перевірили їх технічний стан, у цьому році вони пройшли технологічне обстеження, наступна перевірка буде у наступному році. Електрощитова не захаращена”.

 

У Кіровоградському колегіумі №11 на момент перевірки було порожньо. З З вересня там навчатимуться 1135 учнів – каже директорка Кіровоградського колегіуму №11 Олена Максимова. Навчальну евакуацію проводять раз на рік, під час навчального року:

“Ми маємо повідомити, де знаходиться джерело займання, потім вчителі користуються планом, де вказано, якими сходами вони спускаються вниз. У кожного вчителя повинен бути журнал при собі і вже потім, на вулиці, вчитель звіряє кількість дітей, які були на уроці з кількістю евакуйованих. Потім звітуємо начальнику штабу”.

За результатами перевірки інспекторки Ірини Пересунько, колегіум №11 відповідає нормам та вимогам протипожежного захисту:

“Тут відповідає нормі кількість евакуаційних виходів, вони позначені вказівниками, їх не менше двох на поверх”.

Перевірки шкіл та дитсадків на дотримання вимог пожежної безпеки триватимуть до 20-го серпня. Перевірять 90 навчальних закладів міста.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *