Суспільство

Кіровоградщина увійшла до програми «25 спортивних магнітів»

Уряд затвердив розподіл спортивної субвенції у межах програми Президента України «25 спортивних магнітів». Загальна сума субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури – 800 млн гривень.

Кошти спрямують на 11 спортивних об’єктів по всій Україні, які плануються ввести в експлуатацію протягом 2021-2023 років. Кіровоградщина отримає понад 11 млн гривень на реконструкцію комунального закладу «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву-2».

«Багатофункціональні спортивні комплекси, басейни, льодові арени, палаци спорту були відібрані комісією Мінмолодьспорту, до складу якої увійшли також народні депутати України. Всі комплекси призначені для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, навчально-тренувальних зборів для національних збірних команд з не менше ніж п’яти олімпійських видів спорту, а також для занять масовим спортом», – наголосив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

«Реконструкція цього комунального закладу відбувається в рамках президентського проекту “Велике будівництво». Це, дійсно один з «магнітів», який буде приваблювати спортивну і креативну індустрію усієї України і не тільки “, – зазначила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна.

У департаменті капітального будівництва Кіровоградської ОДА повідомили, що вже до Дня Незалежності на об’єкті планують завершити заміну інженерних мереж, оздоблювальні роботи, будівництво боксерської зали, благоустрій прилеглої території та забезпечення вимог інклюзивності.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *