Кримінал

Чоловіка, який імовірно змушував жебракувати людей у Кропивницькому, залишили під вартою

Колегією суддів Кропивницького апеляційного суду залишено без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту чоловіка, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України, та залишено без змін ухвалу слідчого судді, якою стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено розмір застави.

Про це йдеться на сайті суду.

Чоловік підозрюється у тому, що він, разом зі спільниками відшукували на території м. Кривий Ріг осіб з вираженими фізичними вадами, без визначеного місця проживання, зловживаючих спиртними напоями, які знаходяться в тяжкому матеріальному становищі, вводили їх в оману, переконавши, що на території м. Кропивницького будуть займатись лущенням горіхів, або аналогічною роботою, привозили до м. Кропивницького та примушували займатись жебракуванням. Отримані від жебракування кошти підозрювані забирали собі та витрачали на власний розсуд.

Органом досудового слідства кваліфіковано дії підозрюваного громадянина М. як торгівля людиною, а так само вербування, переміщення людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням примусу, обману, вчинене за попередньою змовою групою осіб, тобто кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 149 КК України.

Сторона захисту підозрюваного звернулася з апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді, просила скасувати ухвалу районного суду, обрати стосовно підозрюваного запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, посилаючись на недоведеність ризиків.

За результатами розгляду апеляційний суд постановив:

Aпеляційну скаргу сторони захисту залишити без задоволення;

ухвалу слідчого судді залишити без змін.

Таким чином, підозрюваний утримуватиметься під вартою до 00 год. 17 хв. 21.06.2020 року.

У випадку внесення визначеного районним судом розміру застави в сумі 210 200 гривень, підозрюваний буде звільнений з-під варти, проте зобов’язаний буде виконувати ряд покладених на нього судом обов’язків.

Ухвала набирає законної сили негайно, є остаточною і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *