Суспільство

Прокуратура через суд відстояла водойму, яка була передана в користування у результаті реального конфлікту інтересів

Кіровоградський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги прокуратури та скасував рішення однієї із сільських рад Кропивницького району, про надання у користування громадській організації рибалок водойми площею 21 га, яке було прийняте в результаті реального конфлікту інтересів.

Так, депутат сільської ради, яка приймала участь у голосуванні за вищевказане рішення, не повідомила сільську раду про наявність у неї реального конфлікту інтересів, –  жінка є матір’ю керівника вказаної громадської організації. У вересні 2019 року депутат сільради  була визнана судом винною у вчиненні корупційних правопорушень за ч.1 ст. 172-7, ч.2 ст.172-7 КУпАП.

У подальшому, оскільки порушення депутатом сільської ради вимог Закону пов`язане з прийняттям відповідного рішення, прокуратура звернулася до суду з позовом  визнати протиправним та скасувати рішення “Про надання в користування ставка загальною площею – 21 га.

Суд визнав протиправним та скасував відповідне рішення сільської ради.

Рішення суду набрало законної сили.

           ДОВІДКОВО:

Частиною першою статті 67 Закону України “Про запобігання  корупції” встановлено, що нормативно-правові акти, рішення, видані (прийняті) з порушенням вимог цього Закону, підлягають скасуванню органом або посадовою особою, уповноваженою на прийняття чи скасування відповідних актів, рішень, або можуть бути визнані незаконними в судовому порядку за заявою заінтересованої фізичної особи, об`єднання громадян, юридичної особи, прокурора, органу державної влади, зокрема Національного агентства, органу місцевого самоврядування.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *