Суспільство

Кропивницький: пільговиків просять не їздити у громадському транспорті без нагальної потреби

У міському громадському транспорті обмеження, що передбачають перевезення не більше 10 пасажирів, почнуть діяти сьогодні з 12 години. Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр“.

Коли починають діяти карантинні обмеження роботи громадського транспорту та як це може позначитися на міських пасажирських перевезеннях, вчора, 17 березня, розповіли в ефірі телеканалу “Суспільне. Кропивницький” в.о. начальника управління інфраструктури та транспорту ОДА Володимир Дмитренко і начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Кропивницького Віктор Житник.

Так, за словами Володимира Дмитренка, залізничні та приміські, міжміські та міжрегіональні перевезення припиняються з 12 години 18 березня по 3 квітня.  Працюватиме тільки сполучення в межах міст.  Вартість раніше придбаних квитків повинна повертатися  перевізниками у стовідсотковому обсязі. Аби не створювати черг біля кас, “Укрзалізниця” повертатиме вартість квитків протягом місяця.

У міському громадському транспорті обмеження, що передбачають перевезення не більше 10 пасажирів, також почнуть діяти сьогодні з 12 години.

Віктор Житник висловив побоювання, що якщо комунальний транспорт возитиме тільки пільговиків, то кількість рейсів доведеться скоротити через фінансове навантаження на транспортне підприємство.

“Прохання, з 12 години без потреби не здійснювати проїзд по місту, оскільки наш транспорт найбільш затребуваний”, – пояснив чиновник.

Він також зазначає, що перевезення транспортом, розрахованим на 107 пасажирів, по 10 осіб – це також навантаження на перевізника,  оскільки воно не зможе покривати свої затрати, тож не виключає запровадження непопулярних заходів.

Аби забезпечити в салонах автобусів допустиму кількість пасажирів, швидше за все, посадка проводитиметься через одні двері.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *