ПолітикаСуспільство

З власності громади Кропивницького “вивели” гектар “інвестиційної землі”: його приватизував невідомий

Мова йде про землю на вулиці Волкова, котру міська рада Кропивницького збиралася віддати потенційним інвесторам під будівництво нових підприємств або комплексів – відповідні пропозиції наявні на інвестиційному порталі міста. Щоправда, за три роки у цьому масиві вільної землі  суттєво поменшало, адже низку ділянок “подробили” і присвоїли їм кадастрові номери з визначеним цільовим призначенням. А віднедавна (без рішення сесії, громадських обговорень, презентованих інвестиційних програм тощо) гектар землі на вулиці Волкова взагалі перестав бути власністю громади Кропивницького.

Про це пише “Прожектор“, інформує “Моє Місто“.

Вчора, 25 травня, голова фракції ВО “Батьківщина” у міській раді Олександр Цертій на своїй персональній сторінці у мережі Facebook повідомив, що наразі намагається з’ясувати всі обставини “безслідного зникнення комунальної землі, на яку місто шукає інвесторів”.

“Поки місто щосили шукає інвестора на майже 3,5 Га цієї землі для розміщення промислових об’єктів виробничого призначення і розраховує на високу орендну плату та створення якомога більшої кількості робочих місць – комунальна земля в цьому місці «безслідно» зникаєПричому, на мою думку, з застосуванням відверто шахрайських схем”.

Депутат відзначає, що із 3,5 Га «інвестиційної землі» вільними залишилося 20-30 соток, всі інші землі вже є сформованими, а частина з них перебуває в користуванні і навіть у власності.

Олександр Цертій додає, що буквально за одну ніч на кадастровій мапі з’явилася земельна ділянка з кадастровим номером 3510100000:41:342:0003 площею 1,0928 Га для розміщення виробничо-складських приміщень. І вона вже перебуває у приватній власності.

Зауважимо, що згідно інформації про право власності та речові права на кадастровій карті України, її власником є Андрій Олександрович Коваленко. Жодної інформації про цю особу нам знайти не вдалося.  Так само і те, на підставі яких документів та рішень міськради відбулася приватизація.

За інформацією Олександра Цертія, яку він оприлюднив у фейсбуці, на цю земельну ділянку виданий Державний акт на право власності КР015944 від 22.10.2012 року. Підстава – нібито рішення сесії Кіровоградської міської ради №405 від 28.12.2007 року.

Дивно? – Ще й як, адже власник цілих 13 років приховував в публічному доступі інформацію про «свою» землю. А ще дивнішим є те, що в сумнозвісному рішенні міської ради №405 немає жодного пункту про передачу, викуп або взагалі будь які дії міської ради відносно цієї землі і громадянина К. Державний акт виданий 22.10.2012 року, але підпис на ньому стоїть В.Пузакова, який був міським головою до 2010 року“, – пише депутат.

Питання, яким чином Держгеокадастр зареєстрував цю земельну ділянку за громадянином Коваленко і на якій підставі більше 1 Га землі орієнтовною вартістю 5-7 млн.грн. передали зазначеній фізичній особі, поки залишається відкритим.

За наявною інформацією земельна ділянка терміново готується до поділу з метою «умовного» перепродажу, що значно ускладнить в майбутньому її повернення єдиному законному власнику – територіальній громаді міста Кропивницького. Саме зараз я готую звернення в усі структури та інстанції, які в змозі зупинити цей дерибан. До процесу підключені також виконавчі органи міської ради Кропивницького“, – резюмує Олександр Цертій.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *