Суспільство

Кропивницький: музей Осмьоркіна запрошує на традиційні художні студії

Поки фронтові дії далеко від Кропивницького, у місті оживають заклади культури і запрошують до себе як кропивничан, так  і внутрішньо переміщених осіб. Так в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна зібралися відомі кропивницькі художники на традиційні художні студії.

Генератором заходу стала завідувачка відділу образотворчого мистецтва дитячої школи мистецтв міста Кропивницького Ольга Краснопольська, яка зараз активно створює цифрові колажі патріотичного спрямування і демонструє їх у соцмережі. Про цю подію повідомила директорка художньо-меморіального музею Віта Чернова.

Хоча в меморіальному залі зараз лише старовинний рояль та стільці, бо експозиція демонтована з метою збереження картин та інших раритетних предметів, професійним художникам цей факт не завадив, а навпаки надихнув на творчу працю за музейними мольбертами. Тож живописці Юрій Вінтенко, Людмила та Олександр Демиденки, Ірина Кухаренко, Ольга Краснопольська, а також фотограф Олександр Шулешко, озброївшись олівцями та обравши натурою для зображення свого колегу заслуженого художника України Андрія Надєждіна, поринули в світ мистецтва, осяяне добром і світлом, радістю і перемогою.

Свідком цієї імпровізованої творчої майстерні став художник-графік, книжковий ілюстратор Микола Ломакін, який приїхав у своє рідне місто з Харкова і відразу став волонтером. На хвилинку завітав до музею, в якому у свій час презентував свою персональну виставку «Графічні балади», а потрапив на справжнє поле мистецької битви, в якій завжди перемагає любов до краси і гармонії. Він був приємно вражений творчою активністю своїх друзів-художників і пообіцяв після Перемоги обов’язково зробити в музеї виставку створених ним портретів українських гетьманів. І ще зазначив, що оскільки образотворче мистецтво володіє силою віри та оптимізму, саме зараз потрібно демонструвати найкращі твори сучасних українських художників, а особливо дитячі малюнки, які своєю щирістю утверджують вільне і мирне життя.

– Тож, в найближчих планах музею – проведення традиційних художній студій, у випадку повітряної тривоги можливе укриття в підвальному приміщенні, та влаштування різноманітних віртуальних виставок на музейному вебсайті, – відзначила директорка музею Віта Чернова.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *