Політика

Новий секретар та заступники міського голови: кого пропонують затвердити на посадах на сесії Кропивницької міськради

Завтра, 4 грудня, відбудеться перше сесійне засідання Кропивницької міської ради восьмого скликання, на якому, зокрема, буде вирішуватись низка кадрових питань.Від декількох незалежних один від одного джерел нам стало відомо про те, кого і на яких посадах пропонуватимуть затвердити завтра депутатам на сесії міськради. Редакція має у розпорядженні порядок денний засідання, котрий підтверджує цю інформацію.

Тож поїхали.

НОВИЙ СЕКРЕТАР

На першому сесійному засіданні депутати повинні будуть проголосувати за звільнення секретаря міської ради сьомого скликання Андрія Табалова («Наш край») й за призначення нового кандидата. Очільником депутатського корпусу планують призначити Олега Колюку, який пройшов у раду від партії міського голови «Пропозиція». Наразі О. Колюка очолює управління комунальної власності міської ради Кропивницького.

ЗАСТУПНИКИ

Профільними заступниками міського голови планують залишити Олександра Мосіна («Пропозиція») та Олександра Вергуна («Пропозиція»). Натомість звільнити можуть очільника Департаменту економічного розвитку торгівлі та інвестицій, а за сумісництвом заступника міського голови – Андрія Паливоду. На його місце пропонуватимуть призначити Михайла Бєжана. У минулій каденції М. Бєжан був депутатом міської ради від «УКРОПу», зараз є представником партії «Слуга народу».

СТАРОСТА НОВЕНСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ (СЕЛИЩЕ НОВЕ)

На сесії також мають погодити Положення про старосту селища Нового у новій редакції, після чого звільнити від виконання обов’язків старости на території Новенського старостинського округу Сергія Денисенка. Затвердити на цій посаді хочуть Марченко Л.М.

КЕРУЮЧА СПРАВАМИ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

У разі набрання достатньої кількості голосів на сесії, з вказаної посади звільнять Альвіну Бондаренко. Їй на зміну планують призначити Світлану Балакірєву, яка наразі працює начальником відділу кадрової роботи в міській раді.

ПОНОВЛЕННЯ І ЗВІЛЬНЕННЯ ГРАБЕНКА

Досі невирішеним залишається питання із поновленням (згідно судового рішення) на посаді заступника міського голови Олександра Грабенка. Завтра депутати голосуватимуть за проект рішення «Про виконання рішення суду», яким передбачається поновлення на згаданій посаді О. Грабенка та виплата відповідної матеріальної компенсації. Але вже наступним документом його хочуть звільнити. Таким чином міська рада формально виконає судове рішення. Втім уникнути виплати чималої компенсації з бюджетних коштів, імовірно, не вдасться.

Окрім цього, депутати також розглянуть проект рішення щодо затвердження умов оплати праці посадових осіб Кропивницької міської ради.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *