Суспільство

У Кропивницькому перевіряють, як містяни дотримуються нових карантинних обмежень

У Кропивницькому за годину рейду патрульні поліцейські провели профілактичні бесіди з сімома містянами, які були у Ковалівському парку без масок. Про це розповів речник патрульної поліції в області Дмитро Поперешняк, ідеться на сайті Суспільного. Протоколів не складали, давали одноразові маски тим, у кого їх не було.

За словами Дмитра Поперешняка, порушників без масок штрафуватимуть у крайніх випадках: 

”Якщо ми зустрічаємо громадян, які не дотримуються вимог, ми проводимо з ними профілактичну бесіду, адже складання адмінматеріалів не є нашою ціллю. У випадках же, коли громадяни відверто ігнорують такі заборони та не користуються захисними масками, патрульні складатимуть відповідні адмінматеріали. Штраф – від 17 до 34 тисяч гривень.

У Кропивницькому перевіряють, як містяни дотримуються нових карантинних обмежень

Поліцейські дали маску кропивничанину Руслану Григор’єву, який, з його слів, без маски ходить з початку карантину:

Я знаю, що потрібно ходити в масці, але у мене немає грошей, щоб її купити. Я не думав, що так все серйозно. Зараз йду на ринок, щоб продати павербанк. І куплю маску”.

Кропивничанин Віктор Галгаш йшов через парк на роботу в масці. За його словами, тих, хто порушує обмеження карантину, потрібно штрафувати:

 ”Потрібно ходити в масці. Не гуляти, не розпивати, а сидіти вдома. Тоді не буде проблем. Якщо порушує, то нехай платить за це”.

За годину рейду патрульні не склали на порушників жодного протоколу. За словами речника патрульної поліції, так перевірятимуть громадські місця, поки триватиме карантин.

Що таке громадське місце, пояснив експерт з правової політики Максим Костецький.

”Фактично, громадське місце – це будівля, яка має вільний доступ громадян до неї або місце скупчення громадян. Наприклад, стадіон, паркова зона, зупинка. Саме в цих місцях ви зобов’язані носити маску. Перебування на тротуарі чи проходження просто по вулиці таким не є і не має бути причиною притягнення до відповідальності”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *