Суспільство

Жителі міста на Кіровоградщині мітингували проти смороду на вулиці

Жителі Знам’янки (Кіровоградська область) вимагають припинити виливати гній на поле полизу міста. Відходи вивозять з підприємства “Колос”, що вирощує свиней. Сморід чути на весь мікрорайон Привокзальний, ідеться на сайті Суспільного.

Це триває протягом семи років – розповів місцевий житель Олександр Остапенко.

Містяни, які живуть неподалік підприємства, підготували резолюцію до його керівництва. Її підписали півтори сотні людей. Збір підписів триває. У Знам’янці проживають майже 22,5 тисячі людей. Також відправили звернення президенту, генеральному прокурору, головному санітарному лікарю та омбудсмену. Еколог підприємства Микола Давидов говорить: нічого не порушують.

Щоб підписати резолюцію до керівництва підприємства, знам’янчани зібрались у центрі міста.

“Кожного вечора, кожної ночі, кожного ранку ми чуємо неприємний, отруйний запах”, – говорить місцева жителька Світлана Давидова.

В резолюції описали вимоги до підприємства та попередження про подальші дії у випадку, якщо вимоги ігноруватимуть.

“Перша вимога: з сьогоднішнього дня припинити лити лайно на поля, які оточують місто Знам’янка. Друга – щоб було підприємство дійсно європейського формату, щоб почали будувати очисні споруди”, – говорить житель Знам’янки Олександр Остапенко.

Еколог підприємства Микола Давидов розповідає: запах не шкідливий для людей. Меркаптани – це речовини, які спричиняють неприємний запах – не внесені у список, на які потрібен дозвіл на викиди.

“Є графік замірів – це робить обласна лабораторія МОЗ України. Гранично допустимі концентрації вдвічі-втричі менші, ніж встановлено дозволом”, – каже еколог.

Пояснює, щоб побудувати біогазову станцію для переробки відходів, треба більше двох років.

Олександр Остапенко говорить, що в червні зверталися до президента з проханням вплинути на ситуацію.

“Ми отримали листа, який був спрямований на облдержадміністрацію, а від нього на Знам’янський виконком, тобто те саме коло, яке було і до цього, повторилося, і результатів жодних немає”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *