Суспільство

Найбільше замін у ТВК на Кіровоградщині – від партії «Слуга народу»

На Кіровоградщині змінили 18 членів територіальних виборчих комісій. Найбільше замін від політичної партії «Слуга народу».

Рішення про зміни в територіальних виборчих комісіях 14 серпня прийняла Центральна виборча комісія (Постанова від 14 серпня № 179 «Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборі»).

Найбільше змін відбулось в Олександрійській міській територіальній виборчій комісії. Зокрема, змінили заступника голови комісії Юлію Радченко на Леоніда Павука (партія «Голос»), а також – секретаря комісії Сергія Піту на Тетяну Мірошниченко (партія «Слуга народу»). Також змінили трьох членів комісії від партій «Голос», «Слуга народу» та «Нова політика».

У Кіровоградській обласній територіальній виборчій комісії змінили голову від партії «Слуга народу». Зі складу вивели Ігоря Ботнаренка, а натомість призначили Євгенія Цехмістра, який був членом Кропивницької міської ТВК. Натомість Ігоря Ботнаренка призначили заступником Кропивницької міської територіально виборчої комісії.

У Кропивницькій районній територіальній виборчій комісії змінили члена комісії Наталію Тимошенко від партії «Сам за себе» на Максима Набойченка. У цій же постанові ЦВК йдеться про припинення повноважень Максима Набойченка (партія «Слуга народу»), як члена Кропивницької міської ТВК.

У Новоукраїнській районній ТВК змінили секретаря комісії від партії «Слуга народу». З керівного складу вивели Валентину Ручку, натомість призначили – Наталію Котлову. Цією ж постановою замість Котлової призначили іншого члена районної ТВК. В Олександрійській районній ТВК представники партії «Слуга народу» поміняли двох членів комісій, а в Голованівській районні ТВК партія «Голос» змінила члена комісії.

У складі Кропивницької міської територіальної виборчої комісії змінили секретаря комісії Тетяну Юдіну («Слуга народу»), натомість призначили її членом цієї ж комісії. А також змінили двох членів комісії від партій «Слуга народу».

Не оминули зміни й інші міські територіальні виборчі комісії. Зокрема, у Новомиргородській ТВК змінили голову комісії від політсили «Єдина родина» та члена комісії від «Слуги народу». У Новоукраїнській міській ТВК змінили заступника голови комісії від «Опозиційної платформи – За життя».

«Це перші заміни в територіальних виборчих комісіях і стосуються вони в основному керівного складу. Саме від нього залежить організація роботи ТВК з врахуванням змін до виборчого законодавства та адмінреформи. Окрім того, за замінами можна відслідкувати локальні партійні коаліції, які можуть впливати на організацію виборчого процесу», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *