Політика

Класи можуть скоротити, а кошти вчителям виплатити із запізненням: у бюджеті Кропивницького не вистачає грошей

Про це повідомила начальниця управління освіти в міській раді Лариса Костенко на засіданні постійної комісії комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики сьогодні, 21 червня.

Так, в обласному центрі виникла проблема із фінансуванням освіти. Йдеться про освітню субвенцію, яка наразі не забезпечує усі потреби.

“Нам не вистачає 30 мільйонів гривень.  Писали листи в Міністерство освіти, але там відповіли, що “все враховано”, – зазначила Лариса Костенко. 

Начальниця управління освіти додала, що в такому разі доведеться поступитися вчительською надбавкою за престижність праці, яка у Кропивницькому складає 20% від заробітної плати.

Може також виникнути проблема з групами продовженого дня.

“Ми хочемо додаткові кошти, але їх немає. Зараз у міських навчальних закладах середня наповненість у класі сягає 28 учнів. Але є класи, де навчаються 15 осіб, а є, де 35. Ситуація дуже критична із фінансуванням. Буде соціальний вибух, якщо ми на початку липня не можемо виплатити відпускні й оздоровчі”, – розповіла посадовиця.

На всі ці потреби не вистачає 30 мільйонів гривень. Питання розглядатиметься також на засіданні планово-бюджетної комісії. Існує ймовірність того, що віднайдуть шляхом перерозподілу бюджетних коштів. Не виключається також і зменшення оплати праці вчителів та скорочення кількості класів через їх чисельне збільшення.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *