КриміналСуспільство

Після бунту у Кропивницькому СІЗО звільнили двох посадовців

Омбудсвумен Людмила Денісова заявила, що після підтверджених фактів знущання над в’язнями у Кропивницькому слідчому ізоляторі №14 звільнили заступника з оперативної роботи Радіона Друмова та завідувача медчастини Олександра Степанова, ідеться на Суспільному.

“Порушено питання щодо звільнення заступника начальника установи з комунально-побутового забезпечення — начальника відділу інтендантського та господарського забезпечення Валерія Артеменка”, — також повідомила уповноважена з прав людини у Facebook.

Крім того, за даними Денісової, 20 грудня у Кропивницькому СІЗО виявили померлого ув’язненого.

Згідно з медичним висновком, причиною смерті є отруєння невідомою речовиною. Тілесних ушкоджень під час огляду трупа слідчо-оперативною групою не виявлено.

Денісова зазначила, що наразі робота на території СІЗО триває – буде проводитись огляд камер, спілкування з ув’язненими на предмет з’ясування обставин бунту, умов тримання та поводження з ними.

Після бунту у СІЗО Кропивницька звільнили двох посадовців

фото з Facebook Л. Денисової
Source: Facebook

Вона додала, що для організації медичної допомоги та фіксації тілесних ушкоджень ув’язнених осіб викликали начальника філії ЦОЗ ДКВСУ. Також буде перевірено медичну документацію.

Як відомо:

  • 16 грудня у Кропивницькому слідчому ізоляторі стався бунт, під час якого була травмована працівниця.
  • Після цього Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції прийняло рішення про введення особливого режиму у СІЗО Кропивницького.
  • 21 грудня регіональний представник уповноваженого з прав людини Олег Кошовий повідомив, що під час спецоперації з приборкання бунту в Кропивницькому слідчому ізоляторі 25 ув’язнених отримали травми.
  • Повідомлялося, що травмовані мають сліди від кийків на спині та ногах. У двох ув’язнених сліди від гумових куль.
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *