КриміналСуспільство

Кропивницький: у протитуберкульозному диспансері виявили порушень на півмільйона

Кіровоградські аудитори за період із 01 січня 2018 року по 30 липня 2019 року виявили порушень на суму 551,5 тис. грн у Кіровоградському обласному протитуберкульозному диспансері.

Як повідомляють аудитори, підприємство за 2018 рік та І півріччя 2019 року зайво виплатило 101,4 тис. грн відпускних. Зокрема, відкликаним із відпусток працівникам проводилася оплата за відпрацьовані дні, однак нараховані відпускні надалі не утримувалися та не підлягали відповідному перерахунку.

Виявлено й низку інших порушень при нарахуванні заробітної плати на загальну суму 299,2 тис. грн: зайві доплати до мінімальної заробітної плати, завищення премій, зайву оплату праці сумісникам, а також завищення єдиного соціального внеску на заробітну плату працівникам, яким надано статус інваліда тощо, через що підприємством зайво сплачено 84,4 тис. грн єдиного соціального внеску.

Окрім того, підприємство оплатило комунальні послуги вартістю 64,9 тис. грн за юридичних осіб, які орендували приміщення.

За результатами ревізії до підприємства застосовано попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства стосовно 4 посадових осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Про встановлені факти порушень поінформовано Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *