Вся УкраїнаПолітика

ЦВК заборонила проводити місцеві вибори в областях з воєнним станом

У десяти областях України з воєнним станом не можуть бути проведені місцеві вибори 23 грудня, заявили в ЦВК.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Страна UA“.

Йдеться про Вінницьку, Донецьку, Луганську, Миколаївську, Одеську, Сумську, Запорізьку, Харківську, Чернігівську і Херсонську областях. У тому числі в цих регіонах за тиждень до Нового року повинні були пройти вибори в об’єднані територіальні громади (ОТГ). У своєму рішенні Центизбирком посилається на закон про правовий режим воєнного стану.

“При цьому визначено, що питання призначення виборів у вказаних областях вирішуватиметься суб’єктами їх призначення в порядку, визначеному законодавством України після припинення або відміни воєнного стану”, – говориться в заяві ЦВК, прийнятій на засіданні в четвер.

У жовтні Центральна виборча комісія призначила вибори в 125 ОТГ на неділю, 23 грудня.

Також ЦВК оголосила на цю дату додаткові вибори в 26 об’єднаних громадах. Режим воєнного стану, за який цього тижня проголосував парламент, передбачає заборону референдумів і виборів, починаючи з президентських і закінчуючи голосуванням за склад місцевих рад. Вже ухвалення рішення у Верховній Раде Порошенка дав інтерв’ю телеканалам, де порушив і питання місцевих виборів.

“Я зроблю все від мене залежне, щоб на наступне пленарне засідання Верховної Ради України підготувати необхідні законодавчі ініціативи, які матимуть обмежений термін дії до кінця поточного року, які б дозволили провести вибори в об’єднаних територіальних громадах”, – сказав Петро Порошенко.

Судячи з усього, ЦВК не дочекалася кроків від президента, і заздалегідь повідомив місцеву владу про те, що вибори в ОТГ, згідно раніше певному графіку, проводити не можна.

Теги
Показати більше

Схожі статті