Політика

Селище на Кіровоградщині хоче відійти до Полтавської області

Ідеться про селище міського типу Власівка, яке нині підпорядковується міській раді міста Світловодська. Варто зауважити, що на території селища розташовані родовище граніту та поклади будівельного піску. Власівка нібито хоче “вийти” з Кіровоградської області і приєднатися до Полтавщини.

Так, депутати Кременчуцької районної ради ініціюють звернення до керівництва держави щодо можливості приєднання Власівки (Кіровоградської області) до Полтавської області.

Кременчуцька газета” з цього приводу пише наступне:

“Відповідний проект звернення підготував депутат райради Дмитро Колотієвський. Він заявив, що раніше Власівка була у складі Полтавщини. Голова смт Власівка Анатолій Бабаченко  заявив, що у 1963 році селище передали до Кіровоградщини, а раніше це була Полтавська земля”.

Отже, депутати Кременчуцької райради прийняли звернення до Полтавської облради з тим, аби там ініціювали питання зміни територіального устрою до Верховної Ради України.

«Тепер наше звернення буде направлено до Полтави і потім вони мають направити звернення до парламенту», – пояснив Колотієвський.

Голова райради Андрій Дрофа заявив, що “Кременчук хоче бачити Власівку у своєму складі” і пообіцяв “тримати кулаки”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *