Суспільство

Робота блокпостів при в’їзді у Кропивницький щодня коштує три тисячі гривень

За два тижні роботи блокпостів у Кропивницькому в одного водія під час перевірки виявили температуру 38 градусів. Чоловіку викликали швидку – розповів начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Суспільне“.

З його слів, робота шести блокпостів коштує три тисячі гривень на день. Це гроші з міського бюджету. Їх витрачають на харчування тих, хто працює на блокпостах і на пальне генераторів для постачання електроенергії.

Засобом дезінфекції автомобілів за 17 днів роботи посту не користувались – розповів рятувальник на контрольно-пропускному пункті на вулиці Бобринецький шлях. 19 водіїв та пасажирів з підвищеною температурою медсестра Вікторія Пасічна внесла у журнал обліку. За її словами, швидку за цей час не викликали.

Водій Дмитро Голубовский вважає, що шість блокпостів на шести в’їздах у Кропивницькому недостатньо:

“У місто є багато в’їздів, якими можна минути ці пости. Це не мало важливо, бо є люди які це знають і в’їжджають. Я за те, що потрібно усилювати пости. Так буде краще”.

На контрольно-пропускному пункті на в’їзді у місто з боку Кривого Рогу зупиняють та перевіряють водіїв та пасажирів тих авто, які зареєстровані в іншій області.

На початку карантину медсестра Ірина Євенко перевіряла температуру у сотні водіїв та пасажирів за зміну. Зараз – до трьох десятків:

“Якщо температура 37,1-37,5 , просимо людей вийти охолодитись. Потім переміряємо і температура хороша. Якщо температура тримається, то записуємо дані. Якщо температура вище 38 градусів, тоді маємо викликати швидку. За два тижні у нас таких випадків не було, щоб вище 37.5 градусів. Я думаю, що якщо у людини лихоманка, то не кожен сяде за кермо”.

Пасажир автомобіля Олексій Пісчанський вважає, що такі пункти неефективні:

“Вони потрібні, але якщо 1 з 10 міряють температуру, то яка похибка буде. Якби кожному міряли, то були б ефективні”.

Перевіряють автомобілі, зареєстровані в інших областях, через затори і скарги водіїв – сказав начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко:

“За нашими спостереженнями, одна людина виявлена з температурою 38. Була викликана бригада швидкої і направлено чоловіка до лікувального закладу”.

Блокпости працюватимуть до кінця карантину.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *