Суспільство

Вибух на заправці у березні минулого року: cудитимуть посадову особу

На Кіровоградщині правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно службової особи за порушення правил безпеки, що призвело до вибухів на газозаправній станції та загибелі людини.

Нагадаємо, внаслідок пожежі у березні 2019-го року, було знищено 10 вантажних та 8 легкових автомобілів і пошкоджено 8 легкових та 2 вантажних автомобілі, будівлю трансформаторної підстанції. Тоді постраждало троє осіб, один помер у лікарні.

Слідчим Кропивницького відділу поліції, за процесуального керівництва прокуратури області, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 2 ст. 272 «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою» Кримінального кодексу України, за фактом надзвичайної події, що сталася 27 березня 2019 року у місті Кропивницькому.

Внаслідок порушень, допущених службовою особою, на території, де розташовувалася газозаправна станція та автомобільна стоянка, виникла пожежа, що у подальшому призвело до вибухів автомобільних цистерн зі зрідженим газом.

У результаті події одна особа загинула, ще двоє – отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. Крім того, низка транспортних засобів були пошкоджені чи повністю знищені вогнем.

Загалом в ході досудового розслідування потерпілими визнано 20 осіб, яким кримінальним правопорушенням завдано матеріальну шкоду на загальну суму у понад 3 мільйона гривень.

17 квітня обвинувальний акт направлено до суду для розгляду та прийняття рішення у рамках чинного законодавства.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *