Суспільство

У Кропивницькому через карантин другий день на маршрут не виїхали 66 маршруток

Другий день у Кропивницькому на маршрут не виїхали 66 маршруток №77, 104, 112 та 113. Про це розповів начальник міського управління транспорту Віктор Житник, ідеться на сайті Суспільного.

Вони не працюють, бо водії на карантині через хворого на коронавірус колегу, який працював на маршруті №113. Маршрутки, за словами Віктора Житника продезінфікували, вони стоять в автопарку підприємства-перевізника.

Кропивничанка Катерина Марченко розповіла, що після того, як відмінили чотири маршрути, добиратись на роботу стало важче:

“Я змушена чекати на тролейбус, якого немає, хоча за розкладом має бути. Кожного дня я їздила маршруткою №77, вона часто ходила. Зараз не зручно, вчора на роботу добиралась 40 хвилин. З роботи ходжу зараз пішки”.

Кропивничанин Микола Танасієнко чекав на маршрутку, не помітивши, що їх стало менше:

“Людей зараз дуже мало їздить в маршрутках. Люди ситять вдома на обсервації”.

З 380-ти маршруток, тролейбусів та автобусів сьогодні виїхали 113 про це телефоном розповів начальник міського управління транспорту Віктор Житник:

“Вони не можуть брати одночасно більше семи пасажирів. За таких обставин перевізники, які обслуговують ці маршрути, не можуть заробити собі навіть на паливо. Заправка газом на добу роботи вартує близько 500 гривень. Не кожен перевізник може зібрати такі кошти. А ще є заробітна плата водія й інші витрати. Тому зараз суттєво скортилася кількість транспортних засобів, які обслуговують всі маршрути і резерву немає”.

За словами начальника управління транспорту відмінені маршрути можна замінити так:

маршрут №77 можна замінити маршрутами №3, 15, 8, 5, 134, 6, 17, 4 та тролейбусами №4, 7 та 10.

№104 – автобусами №104 та 46.
№112 – маршрутами №3, 4, 6, 8, 21 та тролейбусом №4.
№113 – маршрутами №11, 274, автобусом №111б та тролейбусами №1 та 5.

Маршрути №77, 104, 112 та 113 належать приватній фірмі-перевізнику “Паритет Сервіс”. Його керівниця Маргарита Белобородова спілкуватися з журналістами не захотіла:

“Я зараз жодних коментарів не даю, інтерв’ю також. Буде якась інформація, тоді прокоментую. Зараз ми займаємось іншими справами. У нас карантин. Cподіваюсь, що після карантину будемо співпрацювати”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *