Політика

Кіровоградщина: депутати скликають позачергову сесію, а суд відносно імовірної корупції сільського голови відбудеться за тиждень

Йдеться про ситуацію навколо Мар’янівської ОТГ (Кіровоградська область). Депутати хочуть скликати позачергову сесію, аби вирішити низку важливих питань, зокрема, заслухати звіт сільського голови Олександра Тененики, якого підозрюють у корупції: суд може винести рішення вже за тиждень.

Нагадаємо, сільського голову Олександра Тененику жителі села й депутатський корпус звинувачували у свавіллі, неправомірних рішеннях та узурпації влади.

Про те, яким чином проводяться публічні закупівлі Мар’янівською сільською радою на чолі з Тененикою можна прочитати за цим посиланням.

Тененика також встиг запам’ятатися оголошеним (а після розголосу відміненим) тендером на придбання нового автомобіля вартістю понад 400 тисяч гривень, відпусткою без відповідного розпорядження та призначення відповідальної особи, проведенням низки допорогових закупівель за бюджетні кошти під одну й ту ж саму приватну фірму та опинився в епіцентрі земельного скандалу.

Сільський голова Тененика відсторонив від своїй обов’язків землевпорядника, котрий, за словами депутатів, не підтримує ініціативи голови, Андрія Вовченка. Пан Андрій є учасником антитерористичної операції та до останнього часу займав посаду у відділі земельних відносин Мар’янівської сільської ради.

Після конфлікту з Олександром Тененикою, з’явилося розпорядження про перевід Андрія Вовченка на посаду в будинок культури, незважаючи на відстуність правових та, принаймні, логічних підстав для таких дій. Фахівець із земельних питань не зупинився і направив відповідне клопотання в Кіровоградський окружний адміністративний суд, який його задовільнив і призупинив дію розпорядження сільського голови.

Тепер депутати Мар’янівської сільської ради наполягають на проведенні позачергової сесії, аби заслухати звіт пана Тененики та отримати від нього відповідь на депутатський запит, а також скасувати його окремі рішення. 

Зазначимо, що сільському голові Тененикі наразі інкримінують вчинення корупційних дій, передбачених частиною третьою статті 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») та частиною другою статті 369 КК України («Зловживання впливом»), надалі провадить свою діяльність на посаді. Прокурори передали справу до суду ще три роки тому. Наразі вона перебуває на фінальному етапі.

Судове засідання відбудеться за тиждень, 12 вересня о 16:30 в Маловисківському районному суді Кіровоградської області.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *