Суспільство

Газова заправка, земля для депутата та одна ділянка з двома кадастровими: за що голосуватимуть депутати на сесії міськради

У вівторок, 18 серпня, у Кропивницькому має відбутися засідання двадцять другої сесії міської ради сьомого скликання, яке, зважаючи на оприлюднений порядок денний, обіцяє бути досить насиченим і продуктивним, адже депутати планують розглянути в загальній кількості понад 400 різних питань (39 загальних, 332 попередньо визначених і 54 «свіжих» земельних).

Ми ознайомилися із запропонованим переліком і виявили деякі цікаві моменти щодо документів, котрі виноситимуться на погодження сесії. Окремі ініціативи вносяться у порядок денний вже не вперше (проте через їх неоднозначність не були схвалені раніше), інші стосуються діючих депутатів міської ради, а в деяких проектах рішення допущені або ж серйозні «автоматичні» помилки, або ж свідомо (із незрозумілих причин) вказані неточності.

Все це стосується земельних питань.

ГАЗОВА ЗАПРАВКА

На сесії вчергове спробують «протягнути» проект рішення щодо надання згоди на проведення земельного аукціону відносно будівництва АЗС на вулиці Волкова. Мова йде про земельну ділянку (розміром 0,1500 га), яка накладається на ті, що мають пропонувати інвесторам (розміщені на інвестиційному порталі міста). Вказану територію під заправку хочуть віддати на 49 років вздовж вулиці, «відрізавши» при цьому більшу частину залишків вільної землі від проїжджої частини.

Дане питання неодноразово викликало дискусії й не було погоджене депутатами. 18-го серпня обранці знову вирішуватимуть, чи віддавати землю під заправку (фактично жертвуючи інвестиційними ділянками), чи все-таки піти на зустріч заявнику й погодити ініціативу. За підрахунками, місячна плата за один квадратний метр цієї земельної ділянки складе 2 гривні 44 копійки.

Зауважимо, що в ефірі програми «Тема дня» на місцевому телеканалі UA: Кропивницький голова обласної спілки архітекторів Людмила Харламова виступила категорично проти будівництва газової заправки на «інвестиційних землях», а голова фракції ВО «Батьківщина» у міській раді Олександр Цертій назвав навіть прізвища лоббістів даного питання.

«ЗАКРІПАЧЕНА» СОБОРНА: ЗЕМЛЯ ДЛЯ ДЕПУТАТА НА ПІВСТОЛІТТЯ НА МАКСИМАЛЬНО ВИГІДНИХ УМОВАХ

У порядку денному сесії також наявне питання щодо передачі депутату міської ради Кропивницького Сергію Кріпаку (обирався від «БПП») земельної ділянки на вулиці Соборній. Мова йде про оренду на максимальний термін – 49 років. Натомість рівень оподаткування мінімальний – 3% від нормативно-грошової оцінки землі. Землю планують використовувати під комерційні потреби, але варто зауважити, що іншим суб’єктам господарювання у подібних випадках визначають ставку оренди на рівні 6%.

Бізнес Сергія Кріпака отримує преференції від міської ради вже не вперше. На вулиці Соборній на максимально вигідних умовах надавалися землі під торгівлю йому, його брату та екс-помічниці.

І на завершення: чергову ділянку на Соборній хочуть надати з правом передачі її в суборенду, що дасть змогу в теорії розпоряджатися нею третім особам.

ЗЕМЛЯ БІЛЯ СПОРТШКОЛИ З КАДАСТРОВИМ БАЛАШІВСЬКОЇ ПРОМЗОНИ. СЛУЖБОВА НЕДБАЛІСТЬ ЧИ НЕЗРОЗУМІЛА АФЕРА?

Окремої уваги, на нашу думку, заслуговує проект рішення №3568 «Про передачу Табаловій В.В в оренду земельної ділянки по вул. Великій Перспективній, 76/80».

Ним передбачається затвердження Вікторії Табаловій технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі в оренду строком на 10 років загальною площею 0,0694 га по вул. Великій Перспективній, 76/80 для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Ділянку спочатку планують зареєструвати за територіальною громадою міста Кропивницького.

Знаходиться вона на перехресті вулиці Велика Перспективна (навпроти Апеляційного суду, поруч із Спортшколою).

Принаймні, згідно плану й оприлюдненого кадастрового номеру.

У наступному пункті цьому ж документу ідеться про передачу Вікторії Табаловій земельної ділянки на 10 років за тією ж адресою – вулиця Перспективна, 76/80. Площа також вказана вірно – 694 «квадрати». Втім, кадастровий номер зазначається вже зовсім інший – № 3510100000:19:112:0049.

Згідно даних Публічної кадастрової карти України, це території Балашівської промислової зони, площею 0.5427 га.

Тож яку саме землю хочуть передати Вікторії Табаловій до кінця незрозуміло.

  № 3510100000:33:288:0008                                      VS               № 3510100000:19:112:0049

У той же час не виключаємо, що це просто помилка земельного управління. Але на сесію міської ради виносять документ саме у такому вигляді.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *