Суспільство

На Кіровоградщині з порушенням закону віддали підряд фірмі екс-керівниці місцевого КП

Озелененням вулиць Світловодська цьогоріч замість традиційних комунальників займатимуться приватні виконавці, тим не менш тісно пов’язані з місцевою владою.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “ПРОЗОРО“.

Так за результатами відкритих торгів управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Світловодської міськради обрало виконавцем робіт з висадки дерев, обрізки гілля, формування крони, догляду за квітниками та газонами ТОВ “Управляюча компанія “Господарник”. За свої послуги фірма отримає з бюджету 600 тисяч гривень.

Окрім переможця торгів участь у тендері взяло Приватне підприємство «Творче об’єднання «АРАТА», пропозиція якого була на 20 тисяч гривень дорожчою. Цікаво, що обидва підприємство мають пряме відношення до комунальних підприємств Світловодська. Так власницею «Господарника» є Тетяна Громова яка фактично до грудня 2019 року була керівником місцевого КП «Житлосвіт 2012». А от фірма «Арта» належить Миколі та Артему Бакановим, чоловіку та сину керівниці КП «Архітектурно-виробниче бюро» Тетяни Баканової.

Окремо варто звернути увагу на й на порушення закупівельного законодавства яке допустило Управління ЖКГ обравши підрядником ТОВ “УК “Господарник”. Так однією з обов’язкових вимог до майбутнього переможця замовник вказував наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів. Однак у «Господарника» колишньої комунальниці Громової його не було, про що підприємство повідомило надавши відповідну довідку.

 

Крім того підприємство надало дві суперечливі довідки щодо залучення субпідрядників. Спочатку фірма фактично заперечила можливість залучення до виконання робіт інших організацій, а потім, в довідці про наявність персоналу, визнання що таке це можливо у разі визнання «Господарника переможцем торгів».

 

Враховуючи наявні факти управління ЖКГ мало відхилити тендерну пропозицію ТОВ “УК “Господарник”, однак цього зроблено не було. Наразі на відповідне рішення тендерного комітету нами направлено оскарження до Державної аудиторської служби України.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *