Суспільство

Кіровоградщина: земельні торги у сільські ради принесуть півтора мільйона гривень

Майже 1,5 млн гривень щорічно надходитиме до сільських рад завдяки земельним торгам, проведеним у січні 2020 року на Кіровоградщині.

Упродовж січня 2020 року аграрії Кіровоградщини придбали права оренди на 8 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Загальна площа – 174 га.

Ділянки розташовані на територіях Маловисківського, Новгородківського, Новоархангельського районів, що використовуватиметься для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Найдорожче під час торгів продано права оренди на земельні ділянки в адміністративних межах Скалівської сільської ради Новоархангельського району:

– площею 19,5 га ріллі, де стартова ціна піднялася до 41% від нормативної грошової оцінки та становить 255,302 тисячі гривень;

– площею 20,8 га ріллі, де стартова ціна піднялася до 41% від нормативної грошової оцінки та становить 250,135 тисячі гривень.

Завдяки земельним торгам, проведеним у січні 2020 року, до бюджетів місцевих громад щорічно надходитиме 1,475 млн гривень. Дані кошти  громади зуміють використовувати на розвиток власних територій.

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *