Суспільство

Поліція без торгів віддає замовлення фірмі, близькій до кропивницьких депутатів

Поліція охорони в Кіровоградській області ніколи не поспішала застосовувати конкурентні торги. З понад тисячі закупівель, що провело управління з моменту введення в дію системи ProZorro, лише у 62 випадках замовник та виконавець домовлялись про ціну шляхом проведення аукціону.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на Прозоро.

Те чого полісменам-охоронцям не вистачає в ощадливості з лихвою компенсується у відданості постійним бізнес-партнерам. Перші два місця, за кількістю отриманих від поліції замовлень в системі ProZorro, впевнено втримують фірми пов’язані з депутатами міської ради Кропивницького.

Так з 2016-го року Управління поліції хорони в Кіровоградській області зробило 99 замовлень вартістю 2,28 мільйонів гривень у ТОВ «Аграрно-правнича компанія «А.П.К.».

У співзасновниках «Аграрно-правнича компанія «А.П.К.» числяться Таїса Машковська, Володимир Усанов, Олена Олійник та Надія Олійник, яка є власником найбільшої частки в статутному капіталі товариства – 84,5%. Саме Надія Олійник є матір’ю депутатки Катерини Шамардіної та тещею депутата Олександра Шамардіна. Обидва народні обранці представляють фракцію «Рідне місто».

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *