Суспільство

На Кіровоградщині борги за водопостачання з людей стягуватимуть колектори

В Кіровоградській області борги за водопостачання з людей стягуватимуть колектори. Про це Суспільному розповів генеральний директор підприємства “Дніпро-Кіровоград” Роман Ілик. Укласти договір з колекторською компанією планують у жовтні, нині триває тендер.

За його словами, вартість договору на послуги складає майже 4 мільйони гривень.

“Ми змушенні звертатись щодо співпраці до колекторських компаній, тому що наші дії, рішення суддів і передача матеріалів у державну виконавчу службу інформації щодо боржників, не дає результатів. Влітку цього року ми вперше провели закупівлю послуги по стягненню заборгованості на 50 тисяч гривень, побачили ефективний результат, і вирішили оголосити тендер на новий договір”.

Роман Ілик каже: колектори працюватимуть в межах законодавства, воду людям відключати не будуть. Споживачам телефонуватимуть і нагадуватимуть стосовно простроченої заборгованості, надсилатимуть автоматичні голосові та смс-повідомлення, листи на поштову та електронну скриньки.

Договір з колекторською компанією укладуть з жовтня 2021 року по 31 грудня 2022 року. За словами директора, на сьогодні жителі області заборгували за водопостачання та водовідведення майже 27 мільйонів гривень.

  • заборгованість до 1 року: 8 000 000 млн грн;
  • заборгованість від 1 до 2 років: 5 140 000 млн грн;
  • заборгованість від 2 до 3 років: 3 600 000 млн грн;
  • заборгованість понад 3 роки: 10 150 000 млн грн.

Після укладання договору, персональні дані та інформацію про боржників передадуть колекторській компанії, яка стане переможцем аукціону.

“Щоб не відключати боржникам воду, ми і передамо їхні дані колекторам. Тут головне, щоб наші споживачі прийшли у водоканал, уклали договір про реструктуризацію боргів і почали платити гроші за спожиті послуги”.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *