КриміналСуспільство

Прокуратура Кіровоградщини повідомила підозру посадовим особам «Ощадбанку», які привласнили вклади пенсіонерів та дітей-інвалідів на суму 2,2 млн грн

Під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області керуючому відділенням та провідному економісту одного з відділень «Ощадбанку», які організували злочинну схему привласнення коштів з поточних та депозитних рахунків клієнтів, повідомлено про підозру.

За даними слідства, керуючий районним відділенням у змові з провідним економістом протягом 2016-2018 років привласнювали кошти клієнтів банку, шляхом проведення безпідставних операцій, в тому числі безготівкового перерахування коштів з депозитних рахунків на підставні карткові рахунки за підробними документами. Загальна сума привласнених за вказаною схемою коштів склала понад 2,2 млн грн.В результаті вказаних злочинних дій постраждало 72 особи – у переважній більшості це пенсіонери та діти-інваліди.

На даний час, організатору злочинної схеми та провідному економісту повідомлено про те, що вони підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *