Політика

Майже сорок посадовців РДА на Кіровоградщині звільнять у січні

Тридцять вісім держслужбовців звільнять у Долинській районній державній адміністрації у січні.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на Суспільне.

Постанову про скорочення держслужбовців Кабінет міністрів України затвердив 3 листопада.

За словами начальниці відділу економічного розвитку та інфраструктури Долинської районної адміністрації Тетяни Алексеєвої, відділ скорочують, звільняють усіх п’ятьох людей, що у неї в підпорядкуванні.

”Місяць-два побудемо у центрі зайнятості. В будь-якому випадку, процес створення ОТГ неминучий. Вважаю, ми – досвідчені спеціалісти свого профілю, за бажання ми свої знання і вміння зможемо застосувати в громаді”.

Працівниця відділу економічного розвитку та інфраструктури Долинської райдержадміністрації Оксана Іванишина розказала Суспільному, що звільнення відобразиться на сімейному бюджеті.

”Зараз важко здобути, навіть, мінімальний оклад. Я отримую чотрири тисячі дев’ятсот плюс ранг – двісті. Але ж, все одно, це копійка для сім’ї. У мене чоловік і двоє дітей, і дуже важливо, навіть, мінімум цей отримувати. Ці кошти – стабільні, і цей дохід відображався на бюджеті сім’ї”.

Директорка Долинської районної філії центру зайнятості Марина Соловйова розповіла про розміри виплат, які отримають звільнені працівники.

”При максимальному стажі – більше десяти років – це буде перші три місяці 70% від офіційної середньої заробітної плати. Наступні три місяці – 80% від цих 70%. І залишок – сто сімдесят днів – 70 % від сімдесяти призначеної. Це – максимальні розміри”.

За словами керівника апарату обласної адміністрації Віталія Линника, у всіх райдержадміністраціях скорочують управління агропромислового розвитку та економіки. Без роботи залишаться триста п’ятдесят держслужбовців.

”В інших структурних підрозділах відбудеться просто скорочення чисельності працівників. У відсотковому співвідношенні – це 30-35%. Розмір економії коштів, які передбачались на утримання районних державних адміністрацій у 2020 році, буде зменшено приблизно на сто одинадцять мільйонів гривень. Це дасть значну економію коштів в обласному і державному бюджетах”.

Тетяна Алексеєва вважає, що скорочення кількості працівників райдержадміністрацій виправдане на тих територіях, де є об’єднані територіальні громади, бо посади у райдержадміністрації і громаді дублюються. У Долинській громаду не утворили.

”22 грудня тільки очікуються перші вибори у двох ОТГ. Тому хвилювання полягає в тому, що не знаємо, хто далі буде уповноважений займатися залученням інвестицій, розвитком району, співпрацею з областю, вертикаллю влади”.

Обласний центр зайнятості, за словами заступника директора Богдана Стояна, пропонує держслужбовцям, які потрапили під скорочення, роботу операторів в урядовому контактному центрі. Зарплата – вісім тисяч гривень.

”На роботу набираються претенденти як з вищою освітою, так і середньою освітою. Можливо, школа. Головні вимоги – тактовність у спілкуванні з людьми, вільне володіння комп’ютером, швидкість набору знаків – сто вісімдесят знаків за хвилину. Режим роботи визначається з контактним центром. Або вдень, або, якщо людина згодна, то у вечірній час”.

Звільнять держслужбовців у Долинській райдержадміністрації 29 січня.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *