ПолітикаСуспільство

Фірма Хомутинніка частково викупила збанкрутілий завод Березкіна: обидва входили до однієї депгрупи

Продали завод із Кропивницького

Компанія “Кернел” викупила олійноекстракційний завод «Еллада», який входив у холдинг “Креативу”, що належав екс-народному депутату з Кропивницького Станіславу Березкіну. Обидва входили в депутатську групу “Відродження” у ВР 8-го скликання. Ціна – 21 мільйон гривень.

Примітно, що співвласником “Кернелу” є Віталій Хомутиннік – у минулому колега Станіслава Березкіна по Верховній Раді України. Березкін, зокрема, входив у групу “Відродження”, співголовою якого був Хомутиннік.

Нагадаємо, раніше в повному обсязі були задоволені вимоги банку “Регіонпроукт-Україна” (майновий поручитель – “Креатив”) про стягнення на предмет застави в розмірі понад 4,5 мільйони доларів.  Відомо, що загалом було подано 23 позови про стягнення заборгованості “Креатива” і їх поручителей – Максима Березкіна та Юрія Давидова. Загальна сума – 328 мільйонів доларів, 12 мільйонів євро та 824 мільйони гривень з Максима Березкіна. З Юрія Давидова – 306 мільйонів доларів, 12 мільйонів євро та 716 мільйонів гривень. 

Комплекс, який придбав Кернел був визнаний банкрутом постановою Господарського суду Києва від 30 січня 2018 року. Наприкінці листопада його продали на аукціоні за 499,9 млн грн. Реалізація майна здійснювалася ліквідатором ПП «Еллада» за погодженням з «Ощадбанком».

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *