Політика

Кіровоградщина: приміщення сільради без ремонту, а позашляховик за 400 тисяч таки закуплять

Така ситуація склалася в Мар’янівській ОТГ Маловисківського району Кіровоградської області. 

Приміщення Мар’янівської сільської ради вже тривалий час перебуває в занепаді й потребує негайного ремонту. У 2016 році було задекларовано проведення таких робіт і навіть розроблено його проект та сформовано кошторис, котрий орієнтовно сягнув 2,5 мільйонів гривень. Проте, як виявилося, тендер банально “подробили” на декілька частин, що дало змогу заключати договори із однією і тією ж фірмою на неконкурентних засадах. 

Приватна компанія з Кропивницького на постійній основі освоювала кошти Мар’янівської громади, проте приміщення сільради досі залишається у занедбаному стані. Детальніше про закупівлі читайте за цим посиланням

Разом з тим, сільський голова Олександр Тененика, якого звинувачують у корупції (справа тягнеться вже 4 роки), ініціював придбання нового позашляховика за 400 тисяч гривень. 

Зважаючи на суспільний резонанс і візит у Мар’янівку в.о. голови Кіровоградської ОДА С. Коваленка, тендери на закупівлю “Рено Дастер” декілька разів відмінялися.

Проте 24 вересня, згідно даних майданчика публічних закупівель Prozorro, угода на придбання нового авто таки була підписана. Мар’янівська сільська рада в особі сільського голови Олександра Тененики уклала договір з ТОВ АВТОГРУП КРОПИВНИЦЬКИЙ на суму в 420 000 гривень.

30 вересня було підписано додаткову угоду, де постачальник зобов’язався знизити ціну на 20 тисяч. Відтак, на позашляховик витратили 400 000 гривень коштів громади

Варто зауважити, що 1 жовтня мала відбутися сесія Мар’янівської сільради, але робота так і не розпочалася через відсутність кворуму. Натомість сільський голова О. Тененика приділив чималу увагу земельним питанням у селі, звинувативши окремих осіб у незаконному використанні земельних ділянок. Люди розцінюють такі дії як цілеспрямований тиск з боку сільського голови: правоохоронні органи виїжджали на місце й виснували, що фермери працюють на законних підставах.

Важливо: присутнім депутатам та секретарю сільської ради не було повідомлено про купівлю нового позашляховика, хоча на той момент угоду вже підписали. 

Нагадаємо, сільський голова Олександр Тененика підозрюється у вчиненні корупційних дій, передбаченими частиною третьою статті 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») та частиною другою статті 369 КК України («Зловживання впливом»). Санкція покарання – від 5 до 10 років позбавлення волі. Справа перебуває на фінальному етапі розгляду, а наступне її слухання відбудеться 4 травня в Маловисківському районному суді. 

Про те, як сільський голова без дозволу місцевої жительки, оприлюднив її персональні дані в мережі Інтернет і передав інформацію третім особам, читайте невдовзі у нашій наступній публікації. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *