Політика

Кіровоградщина: фермеру з депутатськими амбіціями відмовили у поновленні оренди землі, що бронювали для АТОвців

Господарський суд Кіровоградської області  відмовив селянсько-фермерському господарству “Мрія” в поновленні оренди земельної ділянки площею 41,14 гектарів. Відповідна інформація з’явилась в держреєстрі судовий рішень наприкінці минулого місяця.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на матеріал “Без купюр“. 

Як було встановлено під час проведення засідань, 30 листопада 2010 року між Маловисківською районною державною адміністрацією та СФГ “Мрія” було укладено договір оренди землі, за умовами якого підприємству передається ділянка, розташована на території Новогригорівської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області. Відповідний договір було підписано строком на 5 років з переважним право орендаря його пролонгації на новий строк.

Прикметно, що державну реєстрацію даної угоди так і не було здійснено, проте 22 квітня 2014 в державному реєстрі прав на нерухоме майно з’явилась помітка про реєстрацію за СФГ «Мрія» «іншого речового права» на цю територію. В кінці березня підприємство звернулось до ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області з листом-повідомленням, яким просило поновити договір оренди земельної ділянки ще на 5 років. Вказаний лист земельники отримали, про що свідчить відмітка штампу реєстрації вхідної кореспонденції.

Зі свого ж боку Держгеокадастр запевняє – направив у квітні заперечення щодо поновлення договору, у зв`язку з намірами створити резерв земельних ділянок сільськогосподарського призначення для забезпечення потреб учасників АТО та їхніх сімей. На підтвердження своїх слів наводять копію фіскального чека про направлення поштового відправлення з трек-номером та роздруківкою з сайту ukrposhta.ua про отримання.

Спростувати дану інформацію представники фермерського господарства у суді так і не змогли. Врахувавши наявні докази, суд пристав на аргументи земельників та відмовив у поновленні СФГ «Мрія» договору оренди землі.

Власником та керівником «Мрії» є член виконавчого комітету Новогригорівської сільської ради Микола Бутарьов. У 2015-му році підприємець балотувався до Маловисківської районної ради від партії «БПП «Солідарність» .

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *