Політика

Бензин від бізнес-партнера Райковича для комунального підприємства здорожчав вже за тиждень

За результатами проведених відкритих торгів 4 червня Кропивницьке комунальне підприємство “Універсал 2005” підписало з ТОВ «Титан-Кіровоград» договір на поставку палива вартістю 3,369 мільйонів гривень.

Відповідно до умов контракту до кінця року підрядник мав поставити 120 тисяч літрів дизпалива за ціною 24,9 грн/л та 125 тисяч літрів бензину А-92 по 25,4 грн/л.

Єдиний конкурент фірми-переможця ТОВ «ВОГ-КАРД» готовий було продавати комунальникам пальне дещо дорожче – 3,552 мільйонів гривень за всю партію.

В один день з підписанням основного договору сторони уклали першу додаткову угоду, якою визначили частку оплати по договору закріплену за місцевим бюджетом та власними коштами підприємства. А вже за 6 днів, 10 червня, на сторінці закупівлі в системі ProZorro з’явилась друга додаткова угода, якою вартість літра палива для комунальників зросла майже на 10%:

  • з 24,9 до 27,3 гривень за літр дизельного;
  • з 25,4 до 27,9 гривень за літр бензину А-92.

Зауважимо, за інформацією сайту-агрегатору vseazs.com за період з 4 по 10 червня вартість палива на заправних станціях Кропивницького не змінювалась.

ТОВ «Титан-Кіровоград» належить підприємцеві Миколі Грицаю, бізнес-партнеру міського голови кропивницького Андрія Райковича. Спільно вище вказані особи володіють ТОВ «БП-ОЙЛ», ТОВ «Гривер», ТОВ «УНК», ТОВ «Апріка» та ТОВ «Титан-плюс». В останнього ТОВ «Титан-Кіровоград», згідно з тендерною документацією, поданою фірмою, орендує заправні станції та ємності для зберігання нафтопродуктів.

Наразі ТОВ «Титан-Кіровоград» фігурує в кримінальній справі відкритій за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, а саме пального.

У рамках даної справи експертам Запорізького відділення ДНДІСЕ Міністерства юстиції України зокрема доручено дослідити факти зловживань та демпінгування фірми на тендерних торгах КП «Знам’янський комбінат комунальних послуг.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *