СпортСуспільство

Кропивницький: «Олімпійський куточок» з’явився в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі № 2

20 травня, в рамках Всеукраїнської акції Національного олімпійського комітету України «Олімпійська книга»» презентували «Олімпійський куточок» в комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі № 2. Проєкт реалізовано завдяки співпраці управління молоді та спорту Кропивницької міської ради і відділення НОК України в Кіровоградській області.

Під час урочистого заходу директор КДЮСШ № 2 Віталій Пархоменко ознайомив представників обласного осередку НОК із експонатами музею спортивної слави школи та розповів юним вихованцям відділення футболу про славну, понад півсторічну історію спортивної школи.

Нині тут займаються спортом майже 720 дітей. Це найбільша дитячо-юнацька спортивна школа не лише нашого міста, але й області. У 2019 – 2020 роках за кошти міського бюджету тут зробили капітальний ремонт спортивної зали та адміністративного приміщення. Із юними спортсменами працюють понад 30 тренерів-викладачів, із них двоє – Заслужені тренери України, троє – Заслужені працівники фізичної культури і спорту України. В різні періоди у КДЮСШ № 2 підготували таких уславлених майстрів з футболу як Андрій Канчельскіс, Андрій Пятов, Дмитро Михайленко, Сергій Назаренко.

Представники Кіровоградського обласного відділення НОК України передали для спортивного закладу книги з історії Олімпійських ігор та Олімпійського спорту, часописи про кращих українських спортсменів і тренерів та іншу літературу на олімпійську тематику, що обов’язково займе місце поруч із спортивними нагородами, завойованими вихованцями спортшколи на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Почесні гості презентували олімпійську літературу, розповіли дітям окремі цікаві факти з історії олімпійських ігор, які вони надалі зможуть самі дізнатись, знайомлячись із книгами, представленими в «Олімпійському куточку», а також провели імпровізовану спортивну вікторину.

 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *