Кримінал

За смерть підлеглого судитимуть керівника-рятувальника на Кіровоградщині

Завершено досудове розслідування стосовно керівника однієї з частин ДСНС у Кіровоградській області, за фактом порушення правил безпеки, які призвели до загибелі підлеглого працівника ( ч.2 ст.272 КК України). Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на сайт обласної прокуратури.

За даними слідства, у жовтні 2019 року, керівник віддав наказ підлеглим щодо заготовлення дров на зиму для опалення підрозділу. Вищевказані роботи розпочали проводити без відповідного інструктажу та без засобів захисту працівників. Під час спилювання чергового насадження, дерево впало на одного із працівників. Від отриманих травм рятувальник загинув.

Наразі обвинуваченому інкримінується порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ч. 2 ст. 272 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР Миколаєва, оперативний супровід – ДБР.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *