Аналітика / БлогиВся Україна

День бабака: Тимошенко порівняла американську традицію із виборами в Україні

День бабака, американська традиція, коли тварину дістають із нори, щоб той віщував прихід ранньої чи пізньої весни, нагадує президентські вибори в Україні.

Бо українці теж щоразу обирають чергового “обнадійливого бабака”, який, окрім власної тіні, нічого не бачить, написала кандидат в президенти Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Фейсбук.

“В цей день нещасну, заспану тваринку дістають з нори і змушують віщувати весну. Якщо бабак не побачить свою тінь, – значить, весна буде рання. Така собі традиція, якщо відверто, не дуже гуманна. В Україні теж є постійний політичний “день бабака” і хотілося б, щоб він нарешті закінчився. Бо кожного разу люди на президентських виборах обирають чергового “обнадійливого бабака”, який, окрім власної тіні, нічого не бачить і якого нічого, окрім власної нори, не цікавить”, — зазначила політик.

В контексті президентських виборів в Україні і дня бабака, Тимошенко згадала фільм “День бабака”.

“Це чудовий фільм Гарольда Раміса з Біллом Мюрреєм в головній ролі. Там метеоролог-журналіст Філ Коннорс постійно прокидається в одному й тому ж містечку, в одному й тому ж готелі, в один і той самий день. І наступного ранку все починається заново. І він ніяк не може вибратися з цього прокляття. Хочеться вже вирватися з цього зачарованого кола. Всім хочеться жити в нормальній, цивілізованій, щасливій країні. А весна таки переможе неодмінно!”, — впевнена кандидат в президенти.

Показати більше

Схожі статті