ПолітикаСуспільство

Дівчинку, яка ледь не випала з 5-го поверху на Кіровоградщині, врятували поліцейські

Пригода сталася 30 липня близько 12-ї години в одному зі спальних мікрорайонів міста Знам’янки. Місцеві мешканці почули плач дитини, а коли підвели очі, побачили, як донька сусідів віком до 3 років перехиляється через огорожу відкритого балкону. Громадяни якнайшвидше викликали на місце поліцейських, які встигли зреагувати вчасно.

Про це “Прожектору” повідомили у секторі комунікації поліції області.

За викликом на подію до будинку негайно прибули інспектор ювенальної превенції Знам’янського відділу поліції Євген Гловацький та працівники групи реагування патрульної поліції цього ж підрозділу Сергій Гонтарь та Артем Рядін. На місці правоохоронці з’ясували, що мами дитини немає вдома, а двері в помешканні зачинені.

У квартиру необхідно було потрапити негайно, зламувати замок на дверях було ризиковано. На це був потрібен час, крім того, дівчинка могла налякатися гучних звуків та випасти з вікна. На щастя, поліцейським із допомогою місцевих жителів вдалося встановити близьких родичів родини, які за щасливим збігом, мешкали у сусідньому будинку та мали запасний комплект ключів від потрібної квартири.

За мить поліцейські вже мчали на 5-й поверх, відімкнули замок і таки встигли вхопити дівчинку з карнизу відчиненого балкону.

 Мені раніше на службі не раз доводилося швидко бігати, така робота… Я займаюся спортом, тренуюся та у цьому випадку не можу сказати, наскільки швидко ми з колегою, Сергієм Гонтарем, здолали відстань сходами п’ятиповерхівки. Напевно вдихнули на першому поверсі, а видихнули вже на балконі, – розповідає Євген Гловацький. – У цей час наш напарник Артем Ряднін разом із рятувальниками контролювали ситуацію знизу. У мене серце буквально вискакувало з грудей, як інакше, це ж дитина. Як батько маленького хлопчика відчуваю такі речі особливо гостро, мої колеги теж. Добре, що все гарно закінчилося.

Опинившись у руках поліцейських, врятована ними мала перестала плакати і почала з цікавістю роздивлятися малознайомих їй людей. Аби не лякати дитину, правоохоронці передали її бабусі, яка негайно забрала свою онучку додому.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *