Політика

Формулу “Роттердам+” збираються ліквідувати

Про це на своїй персональній сторінці у соціальній мережі Facebook написав представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті Міністрів України Андрій Герус.  Останній заявив, що теплова генерація України вже не заробляє на так званій формулі “Роттердам+”.

“Роттердам+ закінчився. Де-факто теплова генерація вже не заробляє Роттердам+. За даними НКРЕКП, розрахунковий тариф ТЕС згідно формули Роттедам+, який мав бути 1 півріччі 2019 року мав складати 2 грн за кВт-год”.

Герус зазначив, шо за першу декаду червня тариф ще знизився – до 1,43 грн. А це на 29% нижче від відповідного тарифу згідно “Роттердам+”.

“Сезонність не має суттєвого впливу на такі тарифи, але для повноти картинки можна порівняти такий тариф із відповідними періодами 2018 року. В останню декаду травня та першу декаду червня цього року тарифи ТЕС на 17%-24% нижче, аніж минулого року у ці ж періоди”.

“Якщо чесно, то деякі вугільні електростанції у червні будуть навіть збитковими, ну нічого доведеться також затягнути пояс. Фактична ліквідація Роттердам+ відбулася завдяки діям широкого кола осіб, великому публічному резонансу, висвітленню цієї корупційної формули у медіа, соц мережах і т.д. Коротше, ми зробили її разом:)”

Андрій Герус також додає, щоб не було і формального існування цієї формули, Президент подає законопроект у парламент з метою змінити Р+ на Р-.

“Це діаметрально протилежна позиція до позиції Петра Порошенка, який виправдовува існування Р+ то вимогами МВФ, то якимось іншими видумками”, – резюмує Герус.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *