Політика

Кропивницький: розпочато розгляд справи про торги, оголошені управлінням освіти

 

Прожектор

Головна Актуальні 

У серпні минулого року управлінням освіти міської ради міста Кропивницького було оголошено тендер на закупівлю і здійснення послуг з монтажу автоматичної пожежної сигналізації для 18-ї школи (КЗ «Навчально-виховне об’єднання «Багатопрофільний ліцей – фізико-математична школа – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 18 – центр дитячої та юнацької творчості «Надія»)

Очікувана вартість робіт: 1 971 300 гривень. Відповідна інформація міститься на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Документи на участь у торгах подали фірми: ТОВ “Пожежно-технічний захист” та ТОВ “АПС-Кіровоград”.

Згідно із даними системи YouControl, засновники ТОВ “АПС-КІРОВОГРАД” проживають в Ірпіні, Київської області, а директором значиться Юрій Дрозд. Офіс компанії розташовується у Кропивницькому, на вулиці Бєляєва. Така ж сама адреса і у фірми ТОВ “Пожежно-технічний захист”. Збігаються навіть контактні номери. Фірми мають відношення до колишнього начальника МНС та екс-заступника обласного управління ДСНС.

Варто зауважити, що до тендерної документації неодноразово вносилися зміни. Цікаво те, що ще перед визначенням переможця, виникли запитання до самої процедури, а саме: зазначалося про відсутність роз’яснення щодо банківської гарантії, тобто в тендерній документації відрізнялася вартість гарантії від гарантії, зазначеної по лотах:

30158,00 грн. база Прозоро: Лот №1 – 11960,00грн;

Лот №2 – 8000,00 грн.,

Лот №3 – 11900,00грн.;

Лот №4 – 7566,00грн. = 39426,00 грн.

А у вересні було ініційовано зменшення обсягів закупівлі.

Акцентувалася увага на відсутності реквізитів гарантії, що не відповідає вимогам Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис» та «Про публічні закупівлі», а також відповідно до «Положення про порядок здійснення банками операцій за гарантіями в національній та іноземних валютах».

Майже через рік Антимонопольний комітет України взявся за цю справу і розпочав її розгляд за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях ТОВ «Пожежно – технічний захист» та ТОВ «АПС – Кіровоград».

Йдеться про імовірне вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів, які проводились Управлінням освіти міської ради міста Кропивницького.

На сайті Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету зазначається, що наразі спеціалістами триває збирання та аналіз доказів у справі.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *